Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Tato populistická hra nemá se svobodou projevu pranic společného...Je to bezcenná zhovadilost, která má jen za úkol vyprovokovat veřejnost a navíc poštvává lidi proti křesťanům...Nic víc. Samozřejmě se toho chytají extrémisti ať už z jedné či druhé strany...

V tomto případě p. Frijolvič, který je zaslepen sám sebou a má opravdu divnou představu o svobodě projevu otevřel Pandořinu skříňku a domnívá se, že lidé, kteří věří ve Spasitele Pána Ježíše Krista ho budou osočovat.

Má pro Vás vzkaz od Hospodina: „Bůh Vás miluje jako člověka, ale nenávidí Vaši svévoli kvůli , které se Vám nepovede dobře...Můžete se navážet do křesťanů, jak chcete, ale nic nezměníte na Boží lásce a na tom, že milióny lidí se stali Jeho učedníky.

Akorát si uděláte ostudu sám sobě, Bůh se nenechá manipulovat a každému spravedlivě odplatí podle jeho skutků, ať už se projevuje takový člověk navenek, jak chce. Bůh Vás zná ve Vašem srdci.

14 1
možnosti

I když tu hru považuji za odpad, tak s vámi nesouhlasím. Představa pana autora je zjevně taková, jakou měl na mysli i zákonodárec, když povolil vše, co jiné neponižuje. A pokud toto ponižuje, tak ponižují i karikatury v Charlie Hebdo, jak protiislámské, tak protikřesťanské (Ty taky považuji za odpad.).

1 2
možnosti
JH

V první řadě je potřeba vzít v úvahu historické souvislosti. Ježíš byl ukřižován v roce 0 nového letopočtu. Mohamed sepsal svůj Korám až v 7. století nového letopočtu. Z tohoto pohledu nemohl Ježíš, i kdyby toho byl schopen, muslimku znásilnit. Tato hra je naprostý blábol a pokud se jí zastává pan profesor mající víc titulů, než já let, pak je to o to horší. Můj názor je, že šlo o čirou provokaci, která měla Brňáky pozvednout na hloupost ́Pražáků. Být Brňákem, tak se od te pražské dekadence raději distancuji. Po deseti velkých vám takových nesmyslných her napíšu deset. Příkladně Karel IV. znásilnil Emmu Destinovou, Jan Ámos KOmenský zase Elišku Přemyslovnu. Sokrates znásilnil Kleopatru a tak by se dalo pokračovat. Prostě blbost na entou a ti herci, producenti, režiséři se ještě diví. Není na světě nic lehčího, než ze sebe udělat blbce.

12 1
možnosti
SM

Rok 0 nikdy nebyl. Ježíš byl ukřižován ve svých 33 letech, tedy pokud pomineme chybu ve výpočtu jeho narození, v roce 33. Mohamed Korán nesepsal, současná podoba Koránu byla zřejmě sepsána asi 20 let po jeho smrti.

Samozřejmě to nic nemění na zhovadilosti oné divadelní hry. Ale ve středoškolských vědomostech byste neměl mít takový chaos.

3 0
možnosti
JM

Žádný věřící (křesťan, muslim, žid, budhista atd) si nnedovolí dělat srandu či jinak zneuctívat víru (ať svoji tak i cizí). Takto činí jen neznabozi a ateisté

12 2
možnosti
IN

Měl byste si asi přečíst Korán. Pak byste ze svého seznamu uctivých muslimáky okamžitě vyškrtnul.

3 0
možnosti
PA

Osobně si myslím, že zobrazení znásilnění má místo v kriminálce nebo zdramatizovaném dokumentu. Ale v představení s náboženským tématem? Copak nehlásají všechna náboženství mírumilovnost? Nevidím nic jiného, než snahu autorů o zviditelnění. Ale na rovinu - Monty Pythoni a jejich Life of Brian nepotřebovali znásilnění a jejich dílo je daleko více k zamyšlení. Když ta dvě díla srovnám, pokud to vůbec lze, jedno z nich je o několik řádů niž a vůbec bychom ho nemuseli nazývat uměleckým dílem. JE to bahno.

20 1
možnosti
Foto

Náboženství hlásají mírumilovnost, takže tím jsou omluveny násilnosti jejich šiřiteli konané? Nebo je povinností odvracet zraky, nevidět je a nepublikovat je?

5 6
možnosti
ČP

Divadelníci by měli být zadrženi, izolováni a postaveni před soud. Rozsudek nad nimi by vykonal Prof. Osolsobě. K tomuto účelu by mu byl zapůjčen Kalašnikov s dostatečným počtem nábojů.

2 20
možnosti
MV

pana Osolsobe zkratka v Brne neposlechli a on sve odstoupeni svedl na nesouhlas s divadelnim kusem, jehoz navstevu si mohl kazdy rozmyslet

stejne jako koncert Ortela a dalsi podobne "kulturni akce"

a verici z toho vseho udelali poradnou show

jako ateista nechodim do kostela, protoze mam za to, ze povidani o Bohu je sice hezka povidacka, ale jen povidacka

necham ji tedy tem, kterym vyhovuje - vericim, a nechodim pred kostel skandovat, ze Buh neexistuje

stejne tak se meli zachovat verici k teto hre

rika se tomu "tolerance"

9 32
možnosti
JM

J56i25ř71í 39M97a48r31e62k

3. 6. 2018 12:20

Takže až příště pseudoumělci budou po sobě nebo po divácích střílet, tak je to taky jen jejich věc...

Jsem ateista, ale podobně šokující hry nemají s tolerancí nic společného.

22 5
možnosti
Foto

O59t71a 85B21l43a50ž27e45k

3. 6. 2018 11:20

Myslím, že pohnutky pana profesora byly i tak zřejmé každému, kdo se o to jen trochu zajímal.

I tak děkuji za Váš blog - ostudnost představení i leckterých reakcí na něj si zaslouží znovu a znovu vysvětlovat, čím se představení míjelo s fakty, s uměleckou pravdou i se základním respektem k hodnotám, jejichž stopy jsou i v nás - nevěřících.

21 1
možnosti
MV

ostudnost predstaveni je nulova proti hysterickym a militantnim reakcim na ni. a casto i od tech, kteri o ni "slyseli", nebo "videli upoutavku v tv"

3 10
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 1
možnosti
FB

Tato přes týden trvající hysterie kolem jedné bezvýznamné inscenace je dobrým studijním materiálem k pochopení, proč je tahle země tak hluboko v kosmickém anusu. Všichni ("všichni"=zkratka a nadsázka) se vyjadřují k něčemu, co neznají, jsou uražení něčím, co neviděli, všichni jsou "experti" na vkus a umění... Opravdu tu nemáme žádné skutečné problémy, proto si je musíme neustále jen vymýšlet? Kdyby si jeden lidovec, co to spustil, a x dalších parazitů, co se chtělo zviditelnit (a jak se ukázalo posléze i kvuli tomu, že chtějí kandidovat ve volbách...), tak tu hru vidělo 15 lidí (100% z nich by byli lidé z autorovy socální bubliny nebo divadelní kritici) a my se mohli nanejvýš v klidu rozplývat nad výkony etalonu vkusu Jaromíra Soukupa :-) Bůh se vám směje...

6 13
možnosti
Foto

Též nechápu hysterii lidí, kteří se mohou pominout ze hry, kterou neviděli

2 5
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4511x
Mám ráda lidi a přemýšlení o nich.
Mám ráda přemýšlení o Bohu. 

Seznam rubrik