Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy vlastně říkáte, že byste měla být potrestána zato, že pomlouváte doma na gauči Mařenu od sousedů (tím ponižujete ji, její rodinu a každého kdo ji má rád), ale člověk, který k vám domů přijde a stoupne si vám před televizi (omezuje jen a pouze vaše právo koukat na něco co sám může považovat za perverzi) vlastně koná svou občanskou povinnost, takže ten se trestat nemusí.

1 0
možnosti

Pozor občané. Pozor na ty, kteří obhajují "jedinou" pravdu, morálku, názor. Pozor na milice - v šedé či modré uniformě stejně, jako v bleděmodrém triku.

Autorka má pravdu - pozor na ně. Chtějí ucpat hubu každému s jiným názorem.

0 2
možnosti

NEROZUMÍM!!

Podle jakého zákona měl "stát zabránit uvedení 'muslimské provokace' na českou scénu"? Z jakého trestného činu podezírali ti, kdo podali trestní oznámení divadlo či herce? Soud je povinen vydat předběžné opatření na základě trestního oznámení? Tušíte vůbec, že u nás neexistuje cenzura? (Vám by se zřejmě líbila.)

Je naprostým nepochopením (daným zřejmě vaším svatým zápalem) Vaše interpretace kroku paní Wagnerové. Její trestní oznámení se samotné inscenace vůbec, ale vůbec netýká. (Toho jste si nevšimla?) Dokonce ani nepřímo!

Trestní oznámení je podáno na bandu neurvalců, osobujících si právo přikazovat uzavřené společnosti (těch, kteří si koupili lístek) jaké představení smí či nesmí sledovat. Osobující si právo narušit shromáždění osob, řádně nahlášené, a znemožnit realizovat jeho účel. Tedy na skupinu, u níž je vážné podezření, že se dopustila trestného činu podle § 358, nejspíš podle odstavce 2b.

Nezákonnost třeba trestat, paní Janská, nezákonnost. Nikoliv (podle některých) nemravnost. Nejspíš bych představení nepodpořil. Ale s krokem paní Wagnerové plně souhlasím. Neboť pokračuje v tom, co činila celý život: v boji s nezákonností.

1 3
možnosti

U nás existuje cenzura. To zaprvé.

Ano, paní Wagnerová pokračuje v tom, co činila celý život.

To zadruhé.

Zbytek máte v blogu.

Pokud Vám Váš svatý zápal umožní to pochopit.

3 0
možnosti

Podle mého mohli lidi klidně protestovat před divadlem, ovšem chtěli být údernější - tak šli dovnitř a představení aktivně narušovali - šli dokonce na jeviště. Tady se dostávají do střetu dvě lidské sféry - někdo něco dělá a vy na jeho území (!) vstupujete do toho, co dělá a bráníte mu v tom. Budete mít jasně problém se zákonem, protože hned na to lze hodit paragrafy výtržnictví nebo omezování osobní svobody. "Slušní lidé" s tím do toho šli, takže ted budou mít "popotahování" s justicí. Nicméně upozornili na problém a zachovali se aktivně, nenásilně - a já si myslím, že je to v demokracii OK. Nejsme v Rusku, kde přijdete na demonstraci proti vládě a hned vás zmlátí naloží do antonů...Je nesmysl říkat, že někdo je fašista, když nenásilně protestuje - je to totéž jako občanská neposlušnost a ta patří k demokracii, nebo ne?

5 0
možnosti

R^ Konečně někdo, kdo hodnotí spor objektivně.

4 0
možnosti

:-).......Dobře napsáno ! Ač všichni oponenti Váš článek neschvalují, mně se líbí. Už jenom vytahování si naší státní vlajky z vaginy, není to urážka našeho státního symbolu? Slovenka počurala korán,(ne v divadle), šla sedět na tvrdo.

Víte, jde o úhel pohledu, jak se dneska praví! Kdyby tam dal pokrokový režisér MOhameda jak souloží s běloškou, nestačil by se divit! MOžná, že by týdne nedožil.

Pamatujete si na jakéhosi malíře, který karikoval MOhameda a byla vyhlášena okamžitě fatva. Museli ho hlídat a utajit bydliště.

Prostě......kdo hanobí křesťanskou víru, pro kterou trpí miliony lidí na světě, je in a sklízí potlesk. Kdo by si dovolit dotknout se jen okrajově Mohameda, to by byla hrůza! Vítači by byl proklet ! R^R^R^V

6 0
možnosti

A další, který určitě představení viděl, takže může popsat co se tam dělo;-D!

2 2
možnosti

Další který píše o něčem co neviděl, ale pouze o tom slyšel. Mě jako ateistu uráží jakékoliv náboženství a že jich v historii lidstva bylo! .A kolik sta milionů lidí bylo v rámci té pravé, jediné víry zabito!! Takže nějaká divadelní hra nemůže na mém názoru nic změnit! Rv

0 3
možnosti

Pane Svoboda, je zajímavé, že kritizuje člověk, který ve svých blozích hájí svobodu jednotlivce.- viz blog o protikuřáckém zákonu.

Takže dle vás se například ke komunismu a holokaustu smí vyjadřovat pouze pamětníci? Ke vzdělanosti u nás pouze učitelé? Ke kriminalitě pouze policisté a k politice pouze politici?

2 0
možnosti
Foto

V žádném případě se nejednalo o muslimskou provokaci. Ta hra, a já posté opakuji že hloupá, primitivní, naivní a místy nechutná, kritizuje nejen křesťanství ale i islámismus. Celý ten humbuk tady šíří ti, co onu hru neviděli a pohoršuje je jen závěrečná fáze s Ježíšem, kterou samozřejmě také neviděli ale pouze o ní četli.

7 4
možnosti
Foto

Byla to zcela jednoznačně muslimská provokace.

3 3
možnosti

S následujícím výrokem paní senátorky nelze než souhlasit: "Popsaný případ je precedentní a jako takový by měl být velmi pečlivě a seriózně prošetřen a důsledky vyvozeny. Demokracie musí ukázat svou obranyschopnost." Pouze se obávám, že pod pojmem "demokracie" si paní Wágnerová představuje něco jako "konečné řešení náboženské otázky" pod záštitou islámu...

Zdroj: https://gabrielajanska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665009

.

To jako opravdu myslíte vážně?

5 2
možnosti

Stát nemá co mluvit do umění. Ať už si o tom umění myslíme cokoli. Ty časy kdy stát určoval co je, a není umění a do všeho zasahoval jsou bohudíky za námi.

6 6
možnosti

Problém je v tom, že dnes se vydává za umění i něco, co s ním nemá vůbec nic společného. A pokud navíc na toto "umění" jdou státní dotace, tak bych do toho stát mluvit měl. Ať si podobná "díla" financuje autor sám.

8 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4511x
Mám ráda lidi a přemýšlení o nich.
Mám ráda přemýšlení o Bohu. 

Seznam rubrik