Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To promlouváte sama k sobě?

Nějak nechápu Rv

0 0
možnosti
MV

Drahousi, tyhle agitky urcite rad nekdo preklopi do praxe a jini se zaridi tak, aby se chovali ohleduplne i bez rousek.

3 1
možnosti
PC

Vážená p. autorko,

naprosto se mýlíte, jelikož si vůbec neuvědomujete zcela základní věc - a tou je naprosto přirozeně právo KAŽDÉ bytosti na jednu ze základních fyziologických potřeb organismu - PŘIROZENÉ dýchání. A tím rozhodně není dýchání s rouškou na h... ústech a nosu, kdy je tělo nuceno zpět vdechovat zplodiny, jichž se přirozeně při výdechu zbavuje a tak se vlastne očišťuje. S rouškou se naopak svými zplodinami zaneřáďuje.

Pokud se někdo obává (jakéhokoliv) nakažení, nechť nosí respirátor, plynovou masku nebo chodi třeba ve skafandru. Ale proboha ať nenutí ostatní k tomu, aby kvůli jejich panickému strachu chodili orouškovaní a sami si způsobovali zdravotní problémy, které s nošením roušky souvisejí!!

Motat do toho vnitřní svobodu je úplně scestné, protože ta nemá nic společného s fyziologickými potřebami organismu. To jsou totiž dvě zcela odlišné věci, což si, jak je vidět, vůbec neuvědomujete.

Takže jednoznačná antikarma Rv

6 1
možnosti
PR

P65a71v61e74l 68R54y76š43k41a

25. 7. 2020 11:09

Kupodivu, když někdo filtruje vzduch přes cigaretu tak z toho není takový poprask jako když nosí roušku. Kuřák tvrdí že je to jeho svobodné rozhodnutí. Když někdo nosí roušku tak je půlkou národa zatracován, jakoby tou rouškou někomu ubližoval.

1 4
možnosti
Foto

Ještě, že nám nekázali, že máme nosit na krku zaječí pacičku, protože to pomáhá. Věřím, že jsou u nás taková jehňata, že poslechnou a budou to nosit. Manželka doporučuje nosit kulicha s červenou bambulkou.

3 0
možnosti
PR

P29a88v20e84l 17R10y87š54k72a

25. 7. 2020 10:59

Určitě vám ten kulich sluší!!

0 0
možnosti
Foto

Takto by se to mohlo vykládat kdysi i otrokům.

Svoboda vítězí, když přijmete myšlenku, že jste jediným pánem svého života, když váš život není nikomu podřízený a naopak ničí život není podřízený vám. Když přijmete tuto myšlenku, jste osvobozeni. Vždy se najde člověk, který se bude prohlašovat za vašeho vládce, vy ale budete vědět, jak se věci mají.

2 0
možnosti
Foto

Ta první věta se vztahovala k článku.

Ten druhý odstavec je o tom, jak smýšlím o svobodě já.

2 0
možnosti
JR

J29a60n 69R92á90ž

25. 7. 2020 9:49

Zajímavý úhel pohledu. R^

Karma!

1 0
možnosti
LJ

Definice: "Svoboda je vědomé poznání nutnosti", se kterou nepřišel Marx, ale již staří Řekové, se mi nelíbí. Naopak se mi líbí definice: "Svoboda je vědomé poznání dobra." Takový kuřák: Ví, že mu kouření škodí, ale je jím spoután. Na počátku , když začal kouřit, se rozhodl pro zlo. Tím ztratil kus svobody.

0 0
možnosti
Foto

Mam pocit ze to rekl nekdo davno. Moje svoboda konci tam kde zacinam omezovat svobodu nekoho jineho.

3 0
možnosti
PC

Aha, takže v tomto případě vlastně končí veškerá moje svoboda přirozeného dýchání, abych náhodou neohrozil "svobodu" někoho jiného;-D. To je naprosté nepochopení pojmu svoboda (podobně jako u autorky blogu) a čiší z něho hnusné pokrytectví a faleš, schovávající se za rádoby šlechetná slova.

Jak je možné, že si tolik lidí plete pojmy s dojmy?!!

2 0
možnosti
Foto

Já pochopil princip šíření infekčních chorob považuji nošení roušky z hloupost.

3 3
možnosti
LH
MB

Pojmosloví je zajímavé. Např. když zazní Svoboda - Ihned mi tam naskočí Odpovědnost - (nicméně i Ludvík - se Svobodou za svobodu !) ! Podobně Práva = Povinnost. O Totalitě nemá smysl mluvit - Jakási "Smluvní svoboda", tam i byla ! Nesužuj a tu vlastní svobodu si užij na chajdě, nebo jinde v soukromí. Pak i klasika divadelního dualismu - morálky - " Cosi mluv na pracovišti, to skutečná zase doma" - Nicméně nikde, to neříkej ! Buď normální - "normalizačním hercem", občanem ...

V nadsázce, pak spatřuji i úsměvný rozpor ! V totalitě, člověk mohl být i více svobodný! Dnes, aby obstál, už je to náročnější - Musí být odpovědnějším ! Je svázán! Za sebe, za rodinu, za zaměstnance (ap). Čili shrnuto - Čím více dnešní svobody - Tím, více reálných povinností ! I tak je to krásné - Člověk se SVOBODNĚ ROZHODUJE A KONÁ ... Je to,docela břímě ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

I pro totalitu platí, že i v ní bylo tolik svobody i nesvobody, kolik nám dovolili mocnější sousedi, ale opravdu všichni. A podle svého podílu na světovém produktu, protože ten byl výrazem jejich schopnosti ovlivňovat jejich dění ve světě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4511x
Mám ráda lidi a přemýšlení o nich.
Mám ráda přemýšlení o Bohu. 

Seznam rubrik