Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Nojo, sociofašisti. ;-) Co s něma... :-/

0 0
možnosti
VH

Největším problémem posledních desetiletí je naprosto zvrácená představa, že tvořiví a schopní jsou povinni podporovat méně tvořivé a méně schopné. Paradoxem této informace je v podstatě "nekonečná schopnost" určité skupiny lidí plodit další a další potomky, které pak nedokáží uživit. 

Minimálně třetina světové populace, jejíž příslušníci nedokáží své potomky zabezpečit alespoň na základní úrovni potřebné  k fyzickému přežití, musí vymřít. Obecně platná je morální povinnost člověka pomáhat pouze za situací, které si "postižení" sami nezavinili a kdy se tato pomoc neobrací proti pomáhajícím v podobě dalších statisíců čerstvě narozených - opět jen "potřebných".

1 1
možnosti
TT

Není to pravda. Všechny společnosti se staraly i o ty nemohoucí obého druhu - on totiž syndrom lachtaních rukou je taky choroba. No dobrá, dostali vždycky ze všeho nejmíň a nejinižší kvality a byli první na řadě, kteří nedostali nic, když nastal všeobecný nedostatek ohrožující životy (i když asi často jako první byli na řadě staří, kteří si za to stáří přece nemůžou), ale nefachčenka aneb líní se nikdy umírat nenechali. Ono to platí i u jiných druhů než u lidí, řekněme u všech, které tvoří stáda aneb společnosti. Přečti si něco o tom, jak to funguje u vlků, divokéch psů, hyen nebo lvů. Tam ti jsou takoví jedinci, kteří se při práci - lovu - ulívají, nejspíš ze strachu, ale zrovna tak možná z pohodlnosti. Přihlíží z druhé řady. Inu, když se potom kořist dělí, ohryzávají hnáty, nic jatýrka. Ale ostatní je samozřejmě nechají.

Ten výběr funguje jinak: Tihle "slabí" dostávají málo možností se množit, často je hierarchicky vyšší v jejich snaze o množení omezují, což může jít až tak daleko, že se zabíjí mláďata. Takže v začátku svýho příspěvku sice jaksi míříš správným směrem, ale pak střílíš špatně - ne, nenechávají se ti mrzcí členové společnosti pojít hlady. Pomůže se jim, podobně jako starcům nebo nemocným třeba.

0 0
možnosti
OP

Člověk, který něco umí, dokáže, má za sebou, není schopen tupit bezbranné, právě proto, že to, co dokázal, si musel probojovat a v určitých chvílích byl sám v pozici bezbranného. Člověk, který nic neumí, si dokazuje siláckými slovy svou nadřazenost, ostatním však jen odhaluje, jak je ničemný.

0 0
možnosti
JR

J38a68r18a 85R42a58n77k

16. 10. 2014 3:02

Diky, ze jste vybrala nositele Nobelovy ceny tohoto roku! Nejak svym krajanum nerozumim!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS