Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stargate

20. 10. 2010 20:48
j

Jo to sedí  zneužití toho že si člověk neumí představit nekonečno a absolutní konec je celosvětoví problém pod hlavičkou náboženství .Víra kohokoli v cokoli je v pořádku ale jen do okamžiku jejího organizování pak je to problém a potíže.Co se týče té samoty je to dáno tím že lidé jsou moc zhýčkaní  neumím to vysvětlit ale tohle mě pomáhá.     http://www.stream.cz/video/403549-projizdka-vesmirem

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

19. 10. 2010 10:18
To se děje

Děkuji za ten text. Je to prostě pravda. A netřeba autorce vyčítat zaujatost vůči věřícím. To, co píše, se skutečně děje. Byl jsem členem takového sborečku 15 let. Je tam řada takových lidí. Neříkám, že všichni. A ještě větší specialisté než křesťané, jsou na to muslimové. Ti jsou mnohem více zvyklí na to řídit detaily svého života příkazy a nařízeními od jiných.

Ale tento jev se netýká jen náboženství, ale třeba i příznivců různých jiných ideologií, či fanatických fanoušků hudebních skupin atd.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

19. 10. 2010 8:00
Není...

...ale jinak vše na pohodu a karma R^

0 0
možnosti
PK

Paul Kreuz

18. 10. 2010 20:50
Camus,Sartre ... a nejlépe asi Kafka

... popisují stav moderního (a postmoderního) člověka, který je "Cizincem v neznámé zemi."

Tento autentický lidský pocit, který jste, Gabrielo, zjevně objevila a prožila, je pocitem osvobozujícím. Osvobozujícím, i když toto poznání přináší strach a chvění. Při narození a ve smrti jsme zjevně sami. Při opravdu důležitém rozhodování jsme sami. Je tomu tak proto, aby naše duše dospěla.

A jedním z nejdůležitějších úkolů našeho života teď a tady je dělat kroky z naší samoty směrem k druhým ...

0 0
možnosti
I

ivabublan

18. 10. 2010 20:54
Re: Camus,Sartre ... a nejlépe asi Kafka

Proc?

0 0
možnosti
SP

SU P

18. 10. 2010 20:23
samota

Musím s Vámi souhlasit... po dlouhé době na internetu kvalitní text...Člověk na svět příchází sám a sám i odchází, to mezi tím asi každý vnímá různě. Někdo žije v iluzi, že má 1000 přátel, někteří samotu tuší, jiní v různé míře vnímají či prožívají. Někdy může být samota umocňována okolím, které využívá vašeho dobrého srdce a různou formou z vás vysává "energii". Pocit samoty však nemusí být vnímán jen negativně. A co se týká víry, zde můžou být dva rozdílné pohledy. Na jedné straně lidé hledající útěk před samotou v pravidelných rituálech, vytvářející si iluzi jakési víry, by mohlo platit známé "blahoslavení duchem prostí.... Opakem je druhý pohled, kdy člověka, vědomého si samoty, dovede víra k pocitu jakéhosi osvobození od samoty.   

0 0
možnosti
I

ivabublan

18. 10. 2010 20:35
Re: samota

Je nonsens si myslet, ze verici clovek je verici jen proto, ze se boji neceho. Mozna to pro nejake procento vericich plati, ale je jen projevem lehkomyslnosti to vztahovat na lidi obecne. Vira je tu proto, ze je to vira. Podstatou viry neni strach, ale vira! Kdyz dostanete od lekare lek, tak leku neverite proto, ze se bojite nemoci, ale proto, ze cekate uzdraveni tj, ocekavate a zijete v nadeji, ne ve strachu! A proto je spousta leku jen fungujicim placebo efektem! Clovek, ktery se citim sam, nemuze zacit verit v neco co dle neho neni jen proto, ze se boji opaku a cekat od toho iracionalniho konani nejake zlepseni! To je proste nesmysl a zlehcovani hranicici s urazenim inteligence vericich! Ja nenadrzuji ani vericim ani nevericim, jen znam spousty vericich, kteri jsou mnohem inteligentnejsi nez mnozi ateiste a kdyby o nich nekdo prohlasil, ze jsou pitomci, tak bych si je zastal. Stejne tak bych si zastal neverici! Zda verite v ateismus nebo nabozenstvi je to totez = nedokazete pravdu!

0 0
možnosti
AS

viveka

18. 10. 2010 19:41
Je to tak

R^

0 0
možnosti
I

ivabublan

18. 10. 2010 19:36
Vas prispevek je fajn,

je surove pravdivy a jen malo lidi dojde poznani.

Jen je z nej citit naprosto zbytecnou a iracionalni zast vuci vericim. Neberte vericim iluze a uz vubec ne sestre. Neni nic horsiho co cloveku muze druhy clovek udelat, nez mu vzit to v co veri, at je to cokoliv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4511x
Mám ráda lidi a přemýšlení o nich.
Mám ráda přemýšlení o Bohu. 

Seznam rubrik